Basescu elment az aranybányába, majdnem verekedés lett belőle

Verespatakra látogatott hétfőn Traian Basescu román államfő, aki megerősítette, hogy támogatja a helyszínen tervezett aranybánya megnyitását, de előtte a román államnak újra kell tárgyalnia a beruházóval a bányakoncessziós szerződést.

MNO
2011. 08. 29. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Basescu a Verespatak és környékén lévő települések önkormányzati vezetőivel találkozott, valamint a bánya megnyitását ellenző civil szervezetek képviselőivel. Az államfőt a bánya megnyitását támogató helyi lakosság „Bányászatot akarunk!” jelszó skandálásával fogadta. Adott pillanatban a bányát ellenzők és támogatók között elmérgesedett a hangulat, és a rendfenntartó erőknek közbe kellett lépniük, hogy megelőzzék az esetleges incidenseket – jelentette a Mediafax román hírügynökség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.