Befejeződik a sétálóutca felújítása

Csaknem befejeződött a sétálóutca felújítása Nyíregyházán: a nettó 108 millió forint értékű beruházás nyomán a nyírségi megyeszékhely patinás közterületét a tervek szerint augusztus végén vehetik teljesen birtokukba a városlakók.

MNO
2011. 08. 27. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az integrált városfejlesztési projekt részeként megvalósuló fejlesztés során elvégezték a sétáló burkolatának, valamint az utca két oldalán található házak és üzletek homlokzati elemeinek cseréjét, a portálok felújítását. Emellett új padokat és köztéri bútorokat helyeztek ki, növényeket telepítettek, a szökőkút pedig gazdaságosabb vízforgató berendezést kapott.

A rekonstrukció során figyelmet fordítottak Nyíregyháza történelmének megismertetésére: az egyik társasház falán már látható a várostörténeti fotósorozat, a térburkolatba öntve pedig a város térképe és – az egykor a településhez tartozó – 64 bokortanya bronzba öntött nevei láthatók. A műszaki átadást augusztus 31-én tartják, addig a kivitelező elvégzi a szükséges kisebb javításokat – mondta Kovács Ferenc (Fidesz–KDNP) polgármester. Közlése szerint a beruházás részelemei megvalósultak, egyedül a bronzszárnyakkal díszített új köztéri óra nem került még a helyére.

A polgármester hozzátette: a beruházásból a kezdettől megpróbálta a legjobbat kihozni az önkormányzat, a tervezők és a szakemberek. Az elmúlt hónapokban számos egyeztetést és fórumot szerveztek a lakókkal és a fejlesztésben érintett üzlettulajdonosokkal, az ő véleményüket is figyelembe véve alakult ki a sétálóutca végleges képe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.