Borítékolható a büdzsé elfogadása

A tárcák érdekérvényesítő próbálkozásai ellenére nincs veszélyben a jövő évi költségvetési törvényjavaslat tervezetének az elfogadása – állítják elemzők. A kormány holnap tárgyal a büdzséről, amelynek számai kulcsfontosságúak a már megelőlegezett befektetői bizalom megtartása szempontjából.

Magyar Nemzet
2011. 08. 30. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány holnap tárgyalja az előzetes menetrend szerint a 2012-es költségvetési törvényjavaslat tervezetét. Csütörtökön az ütemezés alapján a jogszabálynak már a Költségvetési Tanácsnál kellene lennie, amelynek három hete van arra, hogy véleményt alkosson róla. A jövő évi költségvetés eddig is kulcsfontosságú volt a piaci bizalom megtartása szempontjából, a befektetők ugyanis azt várták, hogy a Széll Kálmán-tervben, illetve a konvergenciaprogramban beharangozott intézkedések körvonalazódnak benne. A kiújult európai és amerikai adósságválság miatt azonban még nagyobb figyelem összpontosul a törvénytervezetre, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) a kiadások és bevételek megtervezésével a rosszabb külső feltételekre is megnyugtató választ kell adnia.

A legfontosabb az, hogy a kormány tartsa a költségvetési hiánycélt. Minden jel arra mutat, hogy az Orbán-kabinet elkötelezett ebben, a piac nem tart attól a veszélytől, hogy ez megváltozhat – mondta a Magyar Nemzetnek Barcza György, a K&H Bank vezető elemzője.

A teljes cikket a Magyar Nemzet 2011. augusztus 30-i számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.