Bővítették a bölcsődét

Több mint 120 millió forintból megújították és bővítették Szolnok egyik bölcsődéjét – tájékoztatott a város polgármestere szerdán.

MNO
2011. 08. 24. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay Ferenc (Fidesz) közölte: a város a projektre az Új Magyarország fejlesztési terv észak-alföldi operatív programja keretében 104 millió forint vissza nem térítendő állami és európai uniós támogatást nyert el. A Móra Ferenc úti tagbölcsőde bővítése és teljes felújítása április közepén kezdődött el, és a napokban fejeződött be. A munkálatok idejére csupán egy gyermekcsoportot kellett áthelyezni másik létesítménybe.

A bölcsőde húsz férőhelyes szárnnyal bővült, és korszerűsítették a régi épület konyháját. A csaknem 300 négyzetméter alapterületű új épületrészben 19 helyiséget alakítottak ki, és akadálymentesítették a régi épületet. A fejlesztés új munkahelyeket is teremtett. A polgármester a bővítést indokolva hangsúlyozta: örömteli, hogy a születések száma 2005 óta lassú emelkedést mutat a megyeszékhelyen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.