Bővítik a kínálatot

Zala megyét, valamint Somogy megye déli területeit látja el termékeivel a DDC cégcsoport betongyártó leányvállalata, a TBG Hungária-Beton Kft., amely a Zalaút Beton Kft. nagykanizsai üzemének megvásárlásával terjesztette ki tevékenységét.

MNO
2011. 08. 26. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cégcsoport közleménye szerint a Nyugat-Dunántúlon korábban Szombathelyen, Balatonbogláron és Kaposváron rendelkezett üzemekkel a társaság. A TBG piaci terjeszkedésének jelentőségét növeli, hogy az építőanyagok iránti kereslet mintegy 40 százalékkal csökkent 2008 óta. A DDC cégcsoport ennek ellenére folytatja befektetéseit és fejlesztéseit, mert ezekkel, valamint a vevők számára biztosított szolgáltatásokkal kívánja a vállalat erősíteni versenyképességét.

A közlemény idézi Nemecz Zsuzsát, a TBG Hungária-Beton Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: ez a beruházás is bővíti a DDC cégcsoport teljes betontechnológiai vertikumot felölelő kínálatát. A cég a cement, a transzportbeton és a kavics értékesítése mellett betontechnológiai tanácsadást is nyújt.

A négy társaság által alkotott DDC cégcsoport csaknem 700 alkalmazottat foglalkoztat, éves árbevétele 2010-ben megközelítette az 50 milliárd forintot. A csoport tagja a Duna-Dráva Cement Kft., a TBG Hungária-Beton Kft., a Dunai Kavicsüzemek Kft., valamint a Beton Technológia Centrum Kft. A Duna-Dráva Cement Kft. Magyarország piacvezető cementipari vállalata, amely két cementgyárban, Beremenden és Vácott végez termelést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.