Csehország a szerbek mögött áll

Václav Klaus cseh államfő hétfőn a Prágához közeli Lányban arról biztosította szerb partnerét, Borisz Tadics köztársasági elnököt, hogy Csehország támogatja Szerbia mielőbbi felvételét az Európai Unióba.

MNO
2011. 08. 29. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh elnök úgy véli, hogy az EU-nak éppen olyan „semleges módon” kellene tárgyalnia Szerbiával, mint más, a szervezethez csatlakozni kívánó országgal. Klaus a cseh államfők nyári rezidenciáján fogadta szerb vendégét, aki hétfőn egynapos munkalátogatást tett Csehországban.

Tadics a találkozó utáni sajtóértekezleten azt mondta: Szerbia azzal számol, hogy az EU-hoz történő csatlakozás megerősítheti az ország belső biztonságát, és hozzájárulhat a gyorsabb gazdasági növekedéshez. Koszovóval kapcsolatban megismételte a belgrádi álláspontot: Szerbia semmilyen körülmények között nem hajlandó elismerni volt tartománya függetlenségét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.