Csepeli ügyek: előzetesbe kerül az egyik gyanúsított

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Csepelen kihantolt holttestek ügyéhez kapcsolódó másik gyilkossági ügyben különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítanak – közölte a Fővárosi Bíróság pénteken az MTI-vel. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/805594?searchtext=horror" target="_blank">• Csepeli horror: három szálon nyomoznak</a></strong>

MNO
2011. 08. 26. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság jogerős végzésében megállapította: „megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárási cselekményeknél csak fogva tartása mellett biztosítható, illetve okkal lehet tartani attól, hogy a gyanúsított a nyomozó hatóság előtt még ismeretlen tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené, elrejtené, esetlegesen az ügyben érintett személyeket, tanúkat befolyásolná, ezáltal a bizonyítási eljárás lefolytatását megnehezítené”.

A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön kezdeményezte Cs. János előzetes letartóztatását. Deme Tamás őrnagy csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, három eljárásban vizsgálódnak, valamennyi a Csepel-sziget egy bizonyos területéhez kapcsolódik. „Személy elleni erőszakos bűncselekményekről van szó, és személyi összefüggés is van köztük, ugyanakkor egyelőre külön ügyként kezelik azokat” – tette hozzá.

Az első eljárás egy rablás, amelynek három gyanúsítottja van, a második az augusztus 11-én kihantolt négy holttest ügye, a harmadik pedig egy diósdi férfi meggyilkolása, a holttestét még nem találták meg. Ebben az ügyben egy diósdi férfi egy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsították meg Cs. Jánost.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.