Csoda, hogy bele nem fulladtak a csókba + Képek

Olaszországban megdőlt a nem hivatalos víz alatti csókolózás eddigi világrekordja. Az új csúcstartó páros – egyetlen levegővétellel – három percen túli idővel került a dobogó tetejére.

Kollár Krisztián
2011. 08. 06. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új víz alatti rekordot állított fel két szabadtüdős búvár Olaszországban. Mike Maric és párja, Ilaria Bonin sportemberek lévén nem a leghétköznapibb formáját választották, hogy beírják nevüket a „búvártörténelembe”, sikeres csúcsdöntésük ugyanis egy három perc, nyolc másodpercig tartó, víz alatti csókban teljesedett be. A két kiváló szabadtüdős búvár komolyan készült a megmérettetésre, többek között rendszeres jógázással növelték levegő visszatartási képességüket. Az eseményre az elmúlt hónap derekán került sor az észak-olaszországi Casttelnuovo del Garda városának tengervizes akváriumában. A nem mindennapi hosszú csók iránt nagy érdeklődést tanúsított a sajtó, s természetesen az éppen az akváriumot látogató közönség.



A korábbi rekordot szintén egy olasz páros, Manuela Acco és Fabio Ferioli tartotta 2 perc 59 másodperccel. Talán az egyik legrégebben ismert – bár a Guinness által nem hitelesített – eredmény egy japán pár nevéhez fűződik, akik 1980. áprilisában 2 perc 18 másodpercig tapasztották egymásra ajkaikat a víz alatt.



Hazánkban sem ismeretlen az ilyesfajta versengés, 1995. október 7-én a Szenteltvíz Búváriskola megalakulásának első évfordulóján is rendezett csókcsatát a vízfelszín alatt a pestszentlőrinci rendezvényén, sajnálatos módon azonban az időeredményekről nincsenek pontos feljegyzések.



Fotók: Reuters

(Forrás: vancouversun.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.