Csupán negyvenezret fizetett a gázoló

Nevetségesen alacsony összegű bírsággal megúszta az az idős osztrák sofőr, aki néhány hónapja Szombathelyen a Liget utcában két lányt is elgázolt a zebrán. A szülők nem értik.

MNO
2011. 08. 06. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban elütött egy osztrák férfi két zebrán áthaladó kislányt Szombathelyen. Az osztrák állampolgár a Rohonci út felől érkezett VW Passátjával, nem volt elég körültekintő, elgázolta a Liget utcai kereszteződésnél a gyalogátkelőn áthaladó fiatalkorú lányokat. Akkor a rendőrök az osztrák sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az ügyben nemrég született meg az ítélet, közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt 40 ezer forint pénzbírságra büntetik az idős osztrák urat. Továbbá a Magyar Köztársaság területén 5 hónapra eltiltják közúti jármű vezetéstől. A lányok hozzátartozói sérelmezik, hogy az osztrák férfi nem érdeklődött az állapotukról a lányok balesete idején és azután sem.

Ráadásul a szülők meglepően kevésnek tartják, hogy a gyalogátkelőhelyen történő gázolásért csak 40 ezer forintot kell fizetnie. Összehasonlításképp: Orsós Tibornak, aki a hulladékgazdálkodási törvényt sértette meg Oberwartban (Felsőőr), 120 euró (30 ezer forintnak megfelelő összeg) a büntetése...

(vasnepe.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.