Dési János: Láncszem

MNO
2011. 08. 06. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt Pálról, a köztársasági elnökről írni nem lehet, mert Schmitt Pál köztársasági elnök nincs. Persze ott az a kedélyes, nőcsábász külsejű világfi, aki nagyszerűen tudja viselni a jólszabott öltönyöket. Akin mindig látszik, hogy egy másodpercre sem gondolja komolyan mindazt, amit éppen mond – csakhát tudja, hogy mi is tudjuk – most éppen ezt kell előadni ahhoz, hogy szaladjon a szekér. Schmitt karrierjének – kétségtelen sármosságán túl – egyik titka minden bizonnyal a végtelen igazodni tudás. Az, hogy ő sosem akart semmit elérni a karrieren és a világi javakon túl. S miután ezt kétségtelenül magas színvonalon művelte, hát a szó hagyományos értelmében mégiscsak vitte valamire. Hogy ez azért erkölcsileg elég szégyenteljes, az nem számít.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. augusztus 6.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.