Drámai mértékben nőtt a kockázat

„Drámaian” nőtt a nyugati gazdaságokat fenyegető újabb recesszió kockázata, és a világgazdaság növekedési üteme várhatóan egészen az évtized közepéig lanyha marad londoni pénzügyi elemzők legújabb helyzetértékelései szerint.

MNO
2011. 08. 31. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik vezető londoni gazdasági-üzleti kutatóközpont, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) szakértői frissített globális előrejelzésükben közölték, hogy az idei évre már csak 3,0 százalékos világgazdasági növekedést várnak, vagyis csaknem harmadával lassabbat a tavalyi 4,2 százaléknál. Ez rontott prognózis, ugyanis a ház az előző, májusban kiadott negyedéves becslésében még 3,5 százalékos idei globális növekedést jósolt.

A CEBR elemzői azzal számolnak, hogy a világgazdaság bővülési üteme 2015-ig a 3,0-3,6 százalékos sávban marad. Stephen King, az HSBC bankcsoport főközgazdásza a szerdai The Timesnak nyilatkozva azt mondta, hogy jóllehet nem elkerülhetetlen az újabb recesszió a vezető nyugati gazdaságokban, ennek kockázata mégis „drámai” mértékben emelkedett, miután a legutóbbi időszak piaci felfordulása nyomán „összeomlott” a fogyasztói bizalom.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.