Egy nő és egy kisgyermek is meghalt a robbanásban

Pokolgép robbant szerdán Pakisztán délnyugati részén, a detonációban legkevesebb öt ember, köztük egy asszony és egy gyermek veszítette életét, valamint több mint tucatnyian megsérültek – közölték rendőrségi és kórházi tisztségviselők.

MNO
2011. 08. 31. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás – amelyben helyi források szerint 15 ember sebesült meg – a Beludzsisztán tartomány központjának számító Kvetta egyik mecseténél történt a muzulmán szent ünnepet, a ramadánt lezáró imákat követően. A robbanószerkezetet feltételezhetően egy autóba rejtették el, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben – mondta egy helyi rendőrségi tisztségviselő. Egy másik forrás szerint a pokolgépet távirányítással hozták működésbe.

A környéken mintegy tíz autó lobbant lángra a detonáció következtében. A támadásért eddig senki sem vállalt felelősséget, de a tartományban elkövetett múltbéli erőszakcselekmények többségéért a beludzs milicistákat okolták, akik elhúzódó harcot folytattak azért, hogy nagyobb ellenőrzést gyakorolhassanak a térség természeti erőforrásai felett. A tálibokat támogató harcosok úgyszintén aktívak az Afganisztánnal és Iránnal határos pakisztáni tartományban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.