Egy perce szabadult, máris letartóztatták

Egy perccel kiengedése után a börtönből megint rács mögé került a Dél-afrikai Köztársaságban az a brit férfi, aki állandóan pucéran akar turistáskodni.

MNO
2011. 08. 31. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 52 éves Stephen Gough-nak hobbija miatt gyűlik meg rendre a baja a hatóságokkal. Közszeméremsértés címén 21 hónap börtönt kapott legutóbb, de nem sokat okult belőle: amikor végre szabadult Perth börtönéből, első dolga az volt, hogy meztelenre vetkőzött. A rendőrség nem lepődött meg, felkészülten várta a börtön kapuján kívül, és rögvest vitte is vissza. Újabb 21 hónap börtön vár rá.

A férfi egyébként az utóbbi évtizedet nagyrészt nem Dél-Afrika, hanem Skócia börtöneiben töltötte, mert ott sem nézték jó szemmel ruhátlan turistáskodását – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Gough úgy látja, hogy emberi joga van a ruhátlansághoz, amit egyfajta szólásszabadságnak is tart. Bírósági tárgyalásaira is teljesen alulöltözötten, pontosabban alul sem öltözötten megy el, amivel azután eléri, hogy a bíróság megsértése címén további büntetést kapjon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.