Egyre több új autót vásárolnak flottában

Az idén a Magyarországon értékesített új személygépkocsik 70 százalékát cégek vásárolták, ennek egynegyede a flottába tartozó kocsi, 30 százalékkal több az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Lombard Lízing csoport.

MNO
2011. 08. 29. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes újgépjármű-finanszírozási piacon belül is jelentősen nőtt a flottafinanszírozás aránya, és már eléri a 40 százalékot. Már nemcsak a nagy nemzetközi cégek veszik igénybe a flottakezelést, hanem a magyar kis- és közepes méretű vállalkozások is.

Amíg Nyugat-Európában akár a 70 százalékot is meghaladja a vállalati gépjárművek penetrációja, ez az arány Magyarországon nem éri el a 10 százalékot. A magyar piacon a tipikus flottaügyfél 50-60 autóval, a kisebb cégek 15-20, a nagyok viszont 150-200 autóval rendelkeznek.

A finanszírozóknál elérhető konstrukciók 30 és 150 autó esetén is hasonlók, így a vállalkozások a csökkenő adminisztratív terhek, a tervezhető költségek, illetve az üzemeltetési kockázatoktól való szabadulás miatt választják a flottabérletet – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.