Egyre többen drogoznak

Az új nemzeti drogstratégia tervezete szerint a kábítószer-fogyasztás hirtelen növekedése már a kilencedik, tizenegyedik évfolyamokban megfigyelhető. Szakértők szerint az új stratégiában nagyobb hangsúlyt kell kapniuk az ifjúságot védő közösségi akcióknak, mert így csökkenhet az „új belépők” száma. Jogszabályban tiltanák meg a függőséget okozó szerek bármilyen formában történő reklámozását és népszerűsítését, továbbá fokozottan ellenőriznék a kábítószer-fogyasztást kedvező színben feltüntető internetes tartalmakat.

Magyar Nemzet
2011. 08. 30. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cannabist a 9. évfolyamra járó fiúk 22,2 százaléka legalább egyszer már kipróbálta, míg a lányok esetében ez az arány 14,7 százalékra tehető. A 11. évfolyamon ez az arány a fiúk esetében 32,5 százalékra, a lányok esetében 24,5 százalékra emelkedett tavaly – derül ki az új Nemzeti drogstratégia tervezetéből, ami tegnap óta megtekinthető a Drogstrategia.hu weboldalon. A szakmai és társadalmi szervezetek a következő hetekben konzultációkon vitathatják meg a koncepciót a dokumentumot kidolgozó munkacsoporttal, de a www.drogstrategia.hu internetes oldalon bárki véleményezheti az anyagot. A tervezet részletesen foglalkozik a szerhasználat terjedésével. Kitérnek arra is, hogy a probléma az egész társadalom ügye, a fiatalok mégis többszörösen érintettek benne, hiszen a kábítószerek kipróbálása, alkalmi, illetve rendszeres használata erre az életkorra jellemző.

A teljes cikket a Magyar Nemzet 2011. augusztus 30-i számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.