Elállt a kormány a közösségi weboldalak betiltásától

Elállt korábbi szándékától a brit kormány, hogy a hónap eleji angliai zavargások miatt megvizsgálja, miként lehetne megakadályozni, hogy a rendbontók a közösségi weboldalak segítségével tartsák a kapcsolatot egymással. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/805862" target="_blank"><strong>• A 40 ezer órányi felvétel megtekintése akár két évig is tarthat</strong></a>

MNO
2011. 08. 26. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Times című brit lap pénteki kiadásában arról számol be, hogy Theresa May belügyminiszter találkozott a jelentős közösségi weboldalak, így a Facebook, a Twitter és a BlackBerry képviselőivel, hogy megvitassák, milyen szerepet játszottak az oldalak az angliai rendbontások elterjedésében.

Két héttel korábban David Cameron miniszterelnök azt mondta, a rendőrséggel és az érintett oldalakkal együttműködve megvizsgálják, „helyes lenne-e megakadályozni a kommunikációt ezeken a weboldalakon, ha tudjuk, hogy ott erőszakra, rendbontásra és bűncselekményekre buzdítanak”. Az egyórás találkozón Theresa May azonban azt mondta a weboldalak megjelent képviselőinek, hogy „erről csak rövid ideig volt szó”, és már nem terveznek ilyen lépéseket. Az egyeztetésen inkább arra összpontosítottak, hogy miként használhatná hatékonyabban a rendőrség a Facebook- és a Twitter-oldalakat a munkájához és a vészhelyzetekben.

Mint a belügyminisztérium szóvivője fogalmazott, „a találkozón arról tárgyaltak, hogyan lehetne szorosabbá tenni a rendvédelem és a közösségi hálózatok együttműködését”. A zavargások idején a rendőrség azt fontolgatta, hogy teljesen leállítja ezeknek a weboldalaknak a működését, és „habár ez technikailag lehetséges volna, egy ilyen lépés hatalmas kockázatot jelentene Nagy-Britannia hírnevére nézve, hiszen az efféle intézkedéseket általában olyan autoriter hatalmakkal kapcsolják össze, mint Kína” – mutat rá a lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.