Elérhető áron látják el a hadsereget

A brit királyi légierő 14 Chinook típusú helikoptert vásárol egymillió font értékben – jelentette be a brit védelmi minisztérium hétfőn.

MNO
2011. 08. 22. 20:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új helikopterekkel együtt a brit királyi légierőnek már összesen 60 ilyen típusú gépe lesz, ami a legnagyobb állományt jelenti Európában. Liam Fox brit védelmi miniszter az ügylet bejelentésekor Hampshire-ben azt mondta, a kormány célja, hogy első osztályú felszereléssel lássa el a hadsereget, elérhető áron. A tárcavezető szerint a Boeing gyártmányú helikopterek vásárlásával olyan üzletet kötöttek, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hadsereg költségvetését a jelen gazdasági helyzethez igazítsák. A Chinook helikopterek fontos szerepet töltenek be a NATO afganisztáni hadműveleteiben, a brit és más országok hadrendjében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.