Elhunyt Jacko korábbi „jobbkeze”

Hatvanhárom éves korában elhunyt Frank DiLeo, Michael Jackson egykori menedzsere, aki az 1980-as években dolgozott együtt a pop királyával.

MNO
2011. 08. 25. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DiLeo szerdán bekövetkezett halálát egy korábbi szívműtét komplikációi okozták. A férfi 1968-ban kezdett el dolgozni a CBS Records lemezkiadónál, majd alaposan bejárta a zeneipart, mielőtt lehorgonyzott az Epic Recordsnál, ahol a reklámrészleg alelnöki feladatait látta el Jackson világsikerű Thriller című albumának 1982-es megjelenésekor. „Nagyon keményen dolgozott és igazi jobbkezemmé vált az együtt töltött évek alatt” – írta menedzseréről Jackson a Moonwalk című könyvében.

DiLeo vezényletével zajlott le Jackson Bad című lemezére épült turnéja is, és a két férfi még sokáig együtt dolgozott az 1980-as években. Munkakapcsolatuk máig tisztázatlan felbontása után is jó barátok maradtak. A popsztár 2009 júniusában bekövetkezett halála előtt DiLeo felkereste Jacksont, hogy megossza vele elképzeléseit a nagy visszatérést jelentő This is It elnevezésű koncertsorozattal kapcsolatban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.