Elképesztő a hőség, vizet osztanak az utcákon az embereknek

A rendkívüli hőség miatt az ország számos nagyvárosában és a fővárosban a forgalmas utcákon, tereken, közterületeken hűtött, előre csomagolt vizet kínálnak péntekig a járókelőknek a vízművek munkatársai az ideiglenesen megnyitott tűzcsapokról vagy duplafalú lajtos kocsikból – tájékoztatta közleményében a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) az MTI-t. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/805578" target="_blank">• Hőségrekord: pénteken lesz az év legmelegebb napja?</a></strong>

MNO
2011. 08. 25. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Vízművek a Deák téren ballonos vízadagoló automatákkal és párahűtőkkel várja a járókelőket a hőségriadó idején – várhatóan a hét végéig – 8 és 18 óra között. Emellett Budapest több csomópontján, így a Széll Kálmán téren, az Örs vezér terén, a Blaha Lujza téren és a Nyugati téren mozgó egységek, hűtőkocsik segítségével zacskós vízhez juthatnak az arra közlekedők. Ha a hét végén is érvényben lesz a hőségriadó, akkor a Fővárosi Állatkert bejárata is bekerül a mozgó helyszínek közé.

Debrecenben palackozott ivóvizet osztanak a rendkívüli melegben csütörtökön és pénteken két forgalmas csomópontban – közölte az önkormányzat az MTI-vel. Az önkormányzat megbízásából a Debreceni Vízmű Zrt. szerzi be a több száz palack ásványvizet, amelyet a városi közmunkásokat foglalkoztató Dehusz Kht. munkatársai osztanak két napig. Debrecen főterén emellett vízporlasztó kaput állítottak fel és a főbb utakat folyamatosan locsolják.

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. munkatársai csütörtökön és pénteken Vác, Szentendre és Gödöllő forgalmas csomópontjaiban osztanak csapvizet. Zalaegerszegen a Kovács Károly téri parkolóban, míg péntek délelőtt a piacon is osztanak vizet a járókelőknek a Zalavíz Zrt. dolgozói. Szegeden a már működő 43 ivókút mellé további négy mobil ivókutat helyeztek ki a Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai a belvárosi Széchenyi téren, a Dugonics téren, az Aradi vértanúk terén és az Erzsébet-ligetben. Tatabányán az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. friss karsztvizet oszt a lakosságnak. Délelőtt 10 és délután 15 óra között a Dózsakert sétálóutcában, valamint a Ságvári Endre utca 5. (Smaragd Gyógyszertár) előtt olthatják szomjukat a járókelők. Dorog és Esztergom központjában is friss vízhez juthatnak a szomjazók napközben 8 és 15 óra között. Székesfehérváron a Fejérvíz Zrt. már befejezte az osztást, csaknem 25 ezer pohárnyi vizet osztottak szét. Jelenleg tűzcsapokra szerelt ivókutak működnek a város különböző pontjain.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.