Elkezdődhet az Ormánság felemelkedése

Térségi politikusok szerint akár még az idén elkezdődhet a dél-baranyai Ormánság felemelkedését célzó Ős-Dráva program kivitelezése, amelyet összekötnének a vidéket kiemelten érintő közfoglalkoztatással.

MNO
2011. 08. 31. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő szerdán pécsi sajtótájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy a Dráva hasznosítására évek óta tervezett munka még az ősszel megkezdődhet. Jelenleg kormányzati hozzájárulásra várnak, hogy a program kivitelezését összeköthessék azzal a közmunkaprogrammal, amely a sellyei kistérségnek kiemelt szerepet szán, s így mindkét terv megvalósítása sikerrel járjon.

Az Ős-Dráva program a fenntartható vidékfejlesztés 45 ezer hektárt és 36 települést érintő hazai mintaprogramja. Elképzelések szerint egy vízkormányzási rendszer kialakításával revitalizálnák a holtágakat, vizes élőhelyeket, amelyek közelében az ökoturizmus, a horgászat, a mezőgazdaság fellendülését várják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.