Ellopták az önkormányzat étkezési utalványait

Ellopták két somogyi falu önkormányzati dolgozóinak négyhavi étkezési jegyét – erősítette meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Sonline.hu-n hétfőn megjelent hírt.

MNO
2011. 08. 29. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen több mint egymillió forint értékben készpénzt, étkezési jegyeket, okmányokat loptak el a betörők a magukkal vitt széfben – közölte Bíró Gábor. A Somogyi Hírlap online kiadásának közlése szerint a betörők befeszítették a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal ablakát, és magukkal vitték a páncélszekrényt, benne többek között a dolgozók négyhavi étkezési jegyét.

Az év végéig biztosan nem kapnak étkezési jegyet a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal körjegyzőségéhez tartozó települések, vagyis a helyi és a vízvári önkormányzat intézményeinek dolgozói. Kivéve, ha megkerülnek az ellopott étkezési jegyek, amire kevés remény van – olvasható a portálon.

Kiss Kornél (Fidesz–KDNP), Somogyudvarhely polgármestere a történtekkel kapcsolatban a Sonline.hu-nak elmondta: tanévkezdési támogatást és rendszeres gyermekvédelmi segélyt fizettek a napokban, „aki eddig nem vette fel, már hiába keresi”. Közlése szerint az étkezési jegy értékpapírnak számít, a biztosításuk erre nem jó, így kompenzálást nem remélhetnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.