Elöntötte a víz a falut, gyerekek tűntek el, sok a halott

A heves esőzés okozta áradások miatt víz alá került egy falu Északnyugat-Pakisztánban, az árvízben legalább 33-an meghaltak, és többtucatnyian eltűntek – közölték a helyi hatóságok.

MNO
2011. 08. 26. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északnyugati Haibár-Paktunkva tartománybeli Kundian völgyben lévő településen a mentési munkálatokat nehezítette, hogy az országot tavaly sújtó pusztító áradásokban megrongálódott hidakat és utakat még nem állították helyre. A tartományi katasztrófaelhárítási hivatal szóvivője elmondta, hogy 38 embert, köztük több gyereket továbbra sem találnak. A meteorológiai előrejelzések szerint a térségben még legalább egy napig lehet számítani heves esőzésekre.

Pakisztánban júliusban kezdődik a nyári esős évszak, a monszun ideje. Tavaly – az iszlám ország történetének legpusztítóbb áradása miatt – Pakisztán egyötöde került víz alá, 20 millió ember szenvedett valamilyen kárt, és sokan közülük a felújítási munkálatok lassúsága miatt még mindig nem élnek elfogadható körülmények között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.