Eltüntetnék az illegális szeméthegyeket

Illegális hulladéklerakókat számolnak fel Miskolcon, miután az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség korábban arról értesítette az önkormányzatot, hogy hulladékgazdálkodási kötelezettségének teljesítése miatt hivatalból eljárást indított ellene – tájékoztatta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője hétfőn az MTI-t.

MNO
2011. 08. 29. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felügyelőség nem kötelezte az önkormányzatot, hanem a lakossági bejelentésre tett helyszíni vizsgálat jegyzőkönyvét küldte meg, amelyben értesítette az önkormányzatot a közterületi illegális szemételhelyezésekről – közölte a szóvivő. Az MTI augusztus 19-én adott hírt arról, hogy az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hivatalból eljárást indított a miskolci önkormányzat ellen hulladékgazdálkodási kötelezettség megszegése miatt. Hudák Tibor, a felügyelőség megbízott osztályvezetője az MTI-nek nyilatkozva ezt megerősítette.

Dobos Tímea hétfői közleményében azt írta: a város egyes közterületein – Hideg sor, Teleki sor, Számozott utcák, Tetemvár és környéke, Lyukóvölgy – lerakott hulladékok elszállítását megrendelte a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-től, a szemét gyűjtését jelenleg a Tetemvár, a Számozott utcák és a Hideg sor alatti közterületen végzik, az összes helyszín kitakarításának befejezési határideje szeptember 15.

A szóvivő korábbi közlése szerint a miskolci önkormányzat mindent elkövet annak érdekében, hogy az illegális szeméthegyek eltűnjenek, a városnak hatalmas gondot és többletköltséget jelentenek a szemetelők. Az illegális szemét elszállítására és elhelyezésre az idén 15 millió forintot különítettek el, de bármennyi lenne is ez a pénz, akkor sem jelentene megoldást, hiszen a szemetelők szinte napokon belül újratermelik a szeméthegyeket – tette hozzá.

Emlékeztetett arra is: Pfliegler Péter alpolgármester tavasszal feljelentést tett a bábonyibérci áldatlan állapotok miatt, illetve illegális szemetelők ellen. Februárban a Hideg sor mellett, a Varga-hegyen, a Magas-hegyen, az Öröm-hegyen, Komlóstetőn és a Tetemvár környékén megszüntették Az első fél évben 190 tonna illegálisan elhelyezett szemetet szállítottak el Miskolc ezen területeiről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.