Elúszhat a CET, ha nem fizet a főváros?

Felmondta a fővárosi önkormányzattal között szolgáltatási szerződését a Duna-parti CET kulturális központ beruházója, a Porto Investment.

MNO
2011. 08. 31. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházó az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében a főváros által elkövetett súlyos szerződésszegéssel indokolta a megállapodás felmondását. Az „elmúlt hónapok törvénytelenségei, súlyos szerződésszegései és a városvezetés cinikus, a projekt megvalósítását akadályozó magatartása nem méltó egy világvároshoz” – írták. A Porto szerint törvénytelenül hívták le a bankgaranciát, jogtalanul érvényesítették ebből a késedelmi kötbért, és „elijesztik a bérlőket olyan hajmeresztő ötletekkel, mint a bánatpénz”.

A szerződés felmondása után a fővárosi önkormányzatnak hatvan nap áll rendelkezésére, hogy a súlyos szerződésszegéseit megszüntesse. Ha nem teszi, akkor több mint tízmilliárd forintot kell fizetnie a hitelező banknak és a fejlesztőnek – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.