Ennél jobb adatra számítottak

A vártnál valamivel szerényebben, 91 ezer fővel bővült augusztusban az Egyesült Államok magánszektorában foglalkoztatottak száma – derült ki az ADP munkaadói szolgálat adataiból szerdán. Elemzők arra számítottak, hogy augusztusban 100 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma a júliusi 109 ezres bővülés után.

MNO
2011. 08. 31. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ADP szerdai jelentése szerint az 500 főnél többet foglalkoztató vállalatok csupán 3 ezer új munkavállalót vettek fel, míg a közepes vállalatok 30 ezret. Az 50 főnél kevesebbet alkalmazó társaságok 58 ezer új dolgozót vettek fel Amerikában.

A szolgáltatási szektorban 80 ezerrel bővült a foglalkoztatottak száma, miközben a gyáriparban 4 ezerrel csökkent az alkalmazottak száma, már a második egymást követő hónapban regisztráltak visszaesést.

Az ADP-adat csak a magánszektorra vonatkozik. Azt, hogy miként alakult a foglalkoztatás az egész amerikai gazdaságban a mezőgazdasági ágazaton kívül, pénteken ismerteti a munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala. A szakértők 80 ezer fős növekedésre számítanak augusztusra a júliusi 117 ezer után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.