„Érezni fogják a törvény erejét” – Rendkívüli ülést tart a brit parlament

Rendkívüli ülést tart a brit parlament csütörtökön az elmúlt napok zavargásai miatt – jelentette be David Cameron miniszterelnök, s megígérte: minden szükséges lépést megtesznek, hogy helyreálljon a rend az utcákon. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802415"><strong>• Szörnyű jelenetek az utcákon, teljes káosz a nagyvárosokban + Képek</strong></a>

MNO
2011. 08. 09. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári szabadságát megszakító miniszterelnök, aki kedd reggel a belügyminiszterrel és rendőrségi vezetőkkel egyeztetett, sajtónyilatkozatában elmondta: a múlt éjjel hatezer rendőr volt London utcáin, ezen az estén pedig 16 ezren lesznek, miután vidékről erősítés érkezik a fővárosba. „Érezni fogják a törvény erejét” – üzente Cameron a randalírozóknak, hozzátéve: „nemcsak mások életét teszik tönkre, nemcsak a közösségüket, hanem a saját életüket is”. Kijelentette: ha elég idősek ahhoz, hogy ilyen bűncselekményeket kövessenek el, akkor ahhoz is elég idősek, hogy vállalják az ezért járó büntetést. A kormányfő elmondta: az elmúlt napokban több mint 450 embert vettek őrizetbe a történtek miatt, de ezt még további letartóztatások követik majd.

Nem férhet kétség ahhoz, hogy minden szükséges lépést megtesznek a rend helyreállításáért a brit utcákon, hogy a törvénytisztelő emberek ismét biztonságban érezhessék magukat – mondta Cameron, aki elítélte a fosztogatásokat, a vandalizmust, a rablásokat, a lopásokat és a rendőrök elleni támadásokat. „A törvénytisztelő emberek oldalán állunk” – hangsúlyozta.

Ed Miliband, a Munkáspárt vezetője közölte: kedd reggel beszélt a kormányfővel, és egyetértettek abban, hogy lépéseket kell tenniük a rend helyreállítására. A politikus azt mondta, ellátogat a zavargások helyszínére.

Nicky Morgan konzervatív képviselő időközben azt üzente a Twitteren, hogy míg a Közel-Keleten az emberek a szabadságért és a demokráciáért vonulnak utcára, Nagy-Britanniában a randalírozók üzletekbe törnek be. „Ideje komoly választ adnunk” – írta.

A rendőrségnek meg kellene fontolnia a vízágyúk és a gumilövedékek bevetését, ha szükséges – vélekedett Patrick Mercer konzervatív képviselő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.