Erős rengés rázta meg Japánt, Tokióban kilengtek az épületek

Erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg hétfőn Japán középső és keleti részét, áldozatokról és anyagi károkról azonban nem érkezett jelentés és a hatóságok tengeri szökőár veszélyére sem figyelmeztettek.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/800836" target="_blank"><strong>• Mi lesz itt? – Rekordszintű a sugárzás a reaktorok között</strong></a>

MNO
2011. 08. 01. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földmozgás helyi idő szerint hétfő éjfél előtt két perccel történt, a rengés központja a Tokiótól délre fekvő Szuruga-öbölben, a tengerfenék alatt 20 kilométerre volt – jelentette a japán meteorológiai szolgálat. Jóllehet a rengés Tokiótól mintegy kétszáz kilométerre történt, az erejét jól mutatja, hogy a japán fővárosban is kilengtek az épületek.

Japán négy kéreglemez találkozásánál fekszik, a távol-keleti ország szenvedi el a világ legerősebb földrengéseinek több mint egyötödét. Az elmúlt hónapokban különösen erős volt a szeizmikus tevékenység Japánban.

Március 11-én pusztító erejű, 9-es fokozatú földrengés rázta meg az ország északkeleti részét, amelyet hatalmas tengeri szökőár követett. A legfrissebb veszteségmérleg szerint a természeti csapásban 20 ezer ember halt meg vagy tűnt el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.