Eto’o az Anzsié

Megegyezett az Anzsi Mahacskala és az Internazionale Samuel Eto’o átigazolásáról, így a kameruni csatár Dzsudzsák Balázs csapattársa lesz az orosz labdarúgóklubnál. Sajtóértesülések szerint a támadó minden idők legjobban fizetett játékosa lesz, idényenként 20 millió eurót kap majd.

MNO
2011. 08. 23. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dagesztáni klub kedden jelentette be, hogy megállapodott az olasz együttessel a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes futballista szerződtetéséről.

Eto’o hároméves megállapodást írt alá, s állítólag szezononként 20 millió eurót keres majd, ezzel a világ legjobban kereső futballistája lesz, megelőzve a Real Madridnál 12 milliót kereső portugál Cristiano Ronaldót, valamint a Barcelonánál 10,5 milliót zsebre tevő argentin Lionel Messit.

A két fél már hetek óta egyeztetett egymással. Sajtóértesülések szerint az alkut eddig az késleltette, hogy a dagesztániak milliárdos tulajdonosa, Szulejman Kerimov legfeljebb 24 millió eurót adott volna a 30 éves labdarúgóért, ugyanakkor az Internazionale 30 milliót szeretett volna kapni. Most 25-27 millió euró közötti összegről ír az olasz média. Eto’o 2006-ban és 2009-ben a Barcelonával, 2010-ben pedig az Interrel nyert BL-t.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.