„Extrém” fesztivált rendeznek Budapesten

Immár 12. alkalommal kerül sor szombaton a WestEnd City Center tetején az extrém sportolók legnagyobb közép-európai fesztiváljára, az Offline Sport Gamesre.

MNO
2011. 08. 31. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros közepén található helyszínen több szinten zajlanak majd a programok, az elmúlt évekhez hasonlóan a tetőkertben és a parkolóház felső szintjén is lesznek események, de a szervezők tájékoztatása szerint ezúttal a Semiramis függőkertet is kihasználják, így bővül a helyszín.

A BMX kerékpárosok, a gördeszkások és a görkorcsolyások nemzetközi, meghívásos versenyein közel 300-an indulnak. Az idén először hegyikerékpár-viadalt is rendeznek a főszponzor Burn által 250 köbméter föld felhasználásával épített dirt-pályán.

Az esemény érdekessége, hogy a pályát nem bontják le véglegesen, települések és csapatok nyújthatnak be rá pályázatot, s a szervezők az OSG után a nyertesnek elszállítják, és az adott helyszínen újra fel is építik.

Az egynapos rendezvény programját ezenkívül egész nap koncertek színesítik, és olyan különlegességekkel várják az érdeklődőket, mint az extrém yo-yo-bajnokság, a fingerboard (ujj-deszka) kupa vagy a freestyle-futballisták bemutatója.

Tavaly több mint ötvenezer látogató volt az ingyenes eseményen, de a szervezők az idén még több érdeklődőt várnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.