Ezzel könnyebben elhelyezkedhetnek és munkában maradhatnak

A közép-magyarországi régióban 176,1 millió forint, a dél-alföldi, dél-dunántúli, észak-alföldi, észak-magyarországi, közép-dunántúli, nyugat-dunántúl régiókban pedig összesen 721,9 millió forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációjára egy TÁMOP-pályázat keretében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 31. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frissen meghirdetett két pályázat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja. A pályázatok célja azoknak a munkahelyeknek az adaptációja, fizikai és/vagy infokommunikációs akadálymentesítése, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatnak.

A megváltozott munkaképességű emberek munkavégzése speciális fizikai feltételeket igényel, amelynek költségei a munkáltatókat terhelik. E költségek megtérítése növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegítheti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat.

Az elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 25 millió forint, amely vissza nem térítendő támogatás. A támogatást elnyerő munkáltatónak vállalnia kell – többek között – azt, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis- és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.