Fegyveres támadás Koppenhágában, egy ember meghalt

Lövések dördültek kedden a koppenhágai muszlim kulturális intézet mecsete előtt, a dán főváros nyugati részében, és egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült – közölte a rendőrség. A lövések azután dördültek el, hogy a mecsetben vége lett a ramadánt lezáró imának – tette hozzá egy szóvivő.

MNO
2011. 08. 30. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset reggel fél nyolc után történt a Vesterbro negyedben, ahol sok bevándorló él. Az incidensben érintettek etnikai hovatartozásáról nem közölt semmit a rendőrség. A Politiken című lap értesülése szerint pakisztániak kaptak hajba, és ez vált végzetessé.

A TV2 tévéadó szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy egy mozgó autóból adtak le 15-20 lövést a mecset előtt, miközben az épületet éppen elhagyták a hívők. Egyes szemtanúk úgy számoltak be az esetről, hogy egy férfit az autóba való beszállásra akartak rábírni, de ő ellenállt. Ekkor egy másik ember elővett egy pisztolyt, és lövöldözni kezdett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.