Felfüggesztik a kamionstopot

A hőségriadó miatt felfüggesztik a kamionstopot, így a most következő hétvégén szombat délután 15 óra és vasárnap este 22 óra közt is közlekedhetnek a kamionok a magyar utakon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

MNO
2011. 08. 26. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter – Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben – az országos tiszti főorvos által korábban meghirdetett, majd a hétvégére is kiterjesztett hőségriasztás miatt a kamionstopot felfüggesztette. A szokásos nyári gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik augusztus 27., szombat 15 óra és augusztus 28., vasárnap 22 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A belföldi közlekedési korlátozás felfüggesztését a következő napokban várható magas napi középhőmérséklet miatt meghosszabbított hőségriasztás teszi lehetővé, közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják. Az intézkedéssel a járművezetők szállítási feladatukat – a vezetési és pihenőidő betartása mellett – megszakítás nélkül, a lehető leghamarabb befejezhetik, így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk.

Augusztus 31. után visszaáll az év többi részében működő rend, akkortól ismét szombat este 22 órától vasárnap este 22 óráig kell majd parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.