Felrobbant egy olajvezeték, órákba telt, míg eloltották a tüzet

Felrobbant egy olajvezeték Irán egyik olajban gazdag délnyugati tartományában pénteken, s a tűzoltóknak órákba telt, míg eloltották a keletkezett tüzet.

MNO
2011. 08. 05. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás okait egyelőre még vizsgálják – mondta az iráni nemzeti olajtársaság helyi szóvivője. A balesetben senki nem sérült meg.

A félhivatalos Mehr hírügynökség információi szerint a robbanás péntek hajnalban történt, és a lángok negyven méter magasra csaptak fel. A felrobbant olajvezeték naponta négyezer hordó olajat továbbít az ahvazi olajfeldolgozó üzembe, amelytől mintegy száz kilométerre történt a baleset.

Az elmúlt időszakban az iráni olaj-és gáziparban egyre több hasonló eset történt, de a hatóságok általában nem adtak magyarázatot a történtekre. A legtöbb olaj-és gázvezetéket évtizedekkel ezelőtt építették, és a karbantartás hiánya miatt rendszerint előfordulnak velük technikai problémák. Az északnyugati tartományokból ugyanakkor érkeztek hírek szándékos szabotázsokról is.

A múlt héten egy Törökországba gázt szállító vezeték robbant fel, átmenetileg fennakadást okozva a gázszállításban. A hatóságok szerint a robbantást a térségben aktív kurd lázadók követték el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.