Felszólították az állampolgárokat az ország elhagyására

Szíria elhagyására szólította fel a washingtoni külügyminisztérium az amerikai állampolgárokat, az oda készülőket pedig az utazás elhalasztására buzdította az arab ország rendszerellenes tüntetésein elharapózó erőszak miatt.

MNO
2011. 08. 06. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca pénteken Washingtonban kiadott közleményében a Szíriában „folytatódó bizonytalansággal” indokolta, hogy az amerikai állampolgárokat felszólítja az ország elhagyására, amíg igénybe vehetők a közlekedési eszközök. A minisztérium ezzel szigorította a szíriai utazásokra vonatkozó figyelmeztetését. A tárca április végén már elrendelte a közel-keleti országban dolgozó amerikai követségi alkalmazottak családtagjainak, valamint a nélkülözhető alkalmazottaknak a távozását.

A szíriai biztonsági erők pénteken – a muzulmán böjti hónap, a ramadán első péntekjén – 18 tüntetővel végeztek a Bassár el-Aszad elnök távozását követelő, több tízezres demonstrációkon. A rendszerellenes tiltakozások négy hónapja robbantak ki, s a kormányerők az elmúlt napokban egyre erőszakosabban igyekeztek elfojtani azokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.