Földrengés rázta meg Washingtont, menekülnek az emberek + Képek

A Richter-skála szerint 6-os erősségű földrengés rázta meg kedden Washingtont, ennek nyomán kiürítették a Capitoliumot és a Pentagont.

MNO
2011. 08. 23. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrengés epicentruma Virginia állam Mineral körzetében, 6 kilométer mélyen volt, a földmozgást Rhode Islanden és New Yorkban is érzékelték – közölte az Egyesült Államok geológiai intézete. A földrengés – amelyet korábban 5,8-as erősségűre becsültek – megrázta a Fehér Házat, a Reuters értesülése szerint a tisztségviselők Washington utcáira menekültek.



Nem kell cunamitól tartani

Az országos meteorológiai szolgálat és az alaszkai cunami-előrejelző központ közlése szerint a keleti partot nem fenyegeti szökőár. Jelentősebb károkról illetve sérülésekről egyelőre nem érkezett jelentés, a New Yorktól északra lévő Dutchess megye hatóságai azonban egyes épületek megrongálódását jelezték. Washingtonban bezárták és evakuálták a nemzeti műemlékeket és emlékhelyet is.



A szokatlanul erős, Torontóban is érzékelhető rengés hatására kiürítették a New York-i Kennedy illetve a New Jersey-i Newark repülőtér irányító tornyait, és ellenőrzik e légikikötők kifutópályáit. A vizsgálatok lefolytatásáig törölték a szóban forgó repülőterek járatait. Szövetségi tisztségviselők közölték, hogy a földrengéssel egy időben a biztonsági rendszerek automatikusan leállítottak két nukleáris reaktort.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.