Folytatódik a Gripenek beszerzésének kivizsgálása

Nagy-Britannia megküldte Csehországnak azokat a dokumentumokat, amelyektől a cseh hatóságok annak tisztázását várják, milyen korrupció kísérte a Jas-39-Gripen vadászgépek beszerzését az 1999 és 2001 közötti években.

MNO
2011. 08. 30. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hospodárské Noviny című cseh politikai és gazdasági napilap keddi kiadása szerint a cseh hatóságok ezzel olyan dokumentumokhoz jutottak, amelyek áttörést hozhatnak az ügy hátterének évek óta húzódó felderítésében. A cseh legfőbb államügyész most már csak arra vár, hogy megkapja a brit dokumentumok hivatalos fordítását.

A tekintélyes újság úgy tudja, hogy az Egyesült Államok is reagált Prága korábbi kérésére, és rövidesen szintén megküldi az ügyben rendelkezésére álló anyagokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.