Futács a Championshipben

Futács Márkó az angol másodosztályban szereplő Portsmouth labdarúgócsapatához igazolt. Az U21-es válogatott magyar támadó egy plusz két évre szóló megállapodást kötött a klubbal.

MNO
2011. 08. 26. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szakvezetés bízik az ilyen típusú csatárokban, mint amilyen én is vagyok, Dave Kitson is hozzám hasonló felépítésű támadó – idézi Futácsot a futballista menedzsmentjének pénteki közleménye. – Egyébként is érzem a bizalmat, a menedzser hangoztatta is, hogy szeretné, ha mihamarább beépülnék a csapatba, de a játékosok is kedvesen fogadtak. Nyilván mostantól még nyíltabb lesz a kommunikáció, hiszen az elmúlt napokban csak egy tesztelésen lévő srác voltam, ám immár teljes értékű tagja vagyok a Portsmouthnak. Nagy élmény lesz például együtt futballozni Kanuval, akit szimplán Kingnek szólít itt mindenki.”

Futács szabadon igazolható volt, ugyanis korábbi klubjával, a német Werder Bremennel közös megegyezéssel szerződést bontott. „Sokat hallottam a Championshipről, hogy ez talán a legkíméletlenebb bajnokság Európában, rengeteg a meccs, gyilkos az iram, agresszív a játék, de állok elébe, hiszen a testi adottságaimat tekintve ez a stílus feküdhet nekem” – tette hozzá Futács.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.