Futni hagyta a betörőt, egy évre börtönbe megy a rendőrnő

Egy év börtönt kapott egy rendőrnő Nagy-Britanniában, mert futni hagyott egy betörésre készülő férfit – jóllehet a bűntettnek elejét vette, és csupán más hivatalos dolga miatt nem vette őrizetbe a gyanúsítottat.

MNO
2011. 08. 30. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset még tavaly júliusban történt a Glasgow melletti Kirkintillochban. A 38 éves rendőrnő, Michele Selby társával járőrkocsijukból felfigyelt egy gyanús férfira, aki egy kínai étteremnél ólálkodott. Igazoltatásakor csavarhúzó, feszítővas és egyéb, betöréshez is használatos szerszám került elő a táskájából, amit ő azzal magyarázott, hogy csupán ajtót akart javítani.

A járőrpár ellenőrizte a férfi múltját, és kiderült, hogy már hatszor elítélték, egy esetben betörésért. A rendőrnő mindazonáltal úgy vélte, hogy bűncselekmény nem történt, és elkobozta ugyan a betörésre is alkalmas szerszámokat, de az illetőt elengedte, értésére adva, hogy ha nem volna riasztásuk egy másik helyre, akkor már vinnék is a börtönbe.

Visszatérve a kapitányságra a járőr kukába dobta az elszedett szerszámokat. Társa azonban feljelentette feletteseiknél kötelességmulasztásért. Túl azon, hogy Selby már korábban lemondott tisztéről, a bíróság most egyévi börtönre ítélte – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.