Giró-Szász András lehet az új kormányszóvivő?

Ősztől megváltozhat a kormányzati kommunikáció – tudta meg a Nol.hu. A lap információi szerint Giró-Szász András lehet az új kormányszóvivő.

MNO
2011. 08. 26. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint Orbán Viktor a Fidesz–KDNP frakciószövetség hajdúszoboszlói tanácskozásán jelenti majd be a változásokat, amelyek centralizációt hoznak. Ősztől nemcsak Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tartozik majd a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is, a kormánydöntéseket nap mint nap magyarázó-elemző szerepkörrel – értesült a lap. Hozzáteszik, információik szerint a posztra Giró-Szász András politikai elemző, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. egyik tulajdonosa a legesélyesebb.

Nagy Anna nyár elején – családi okok miatt – ment fizetés nélküli szabadságra, azóta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el feladatait. A cikk szerint visszatérte esetén a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kötelékébe kerülhet, vagy Schmitt Pál szóvivője lehet.

„Velem erről senki nem beszélt” – így reagált a távirati iroda megkeresésére Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Hozzátette: sosem kommentál személyekre vonatkozó találgatásokat. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője semmilyen módon nem kívánta kommentálni a Nol.hu értesülését. Giró-Szász Andrást az MTI nem érte el.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a hivatal valóban tervezi, hogy szeptembertől szóvivőt alkalmazzon az államfő munkájának segítése érdekében. Ismertetése szerint a hivatalnak már konkrét jelöltjei is vannak erre a feladatra, de még senkivel sem tárgyaltak. Azzal kapcsolatban, hogy Nagy Anna is lehetséges jelölt-e, Kiss Norbert azt válaszolta: udvariatlanság lenne bárkit is kiemelni.

(nol.hu, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.