Gólínség az NB I-ben

<p>A magyar labdarúgó OTP Liga 4. fordulójának szombati játéknapján, négy találkozón mindössze négy gól esett. A Vasas és a Haladás gól nélküli döntetlenre végzett, míg a Győr és a Pápa egy-, a Videoton kétgólos győzelmet aratott. A győri csapat így még mindig hibátlan ebben a szezonban.</p> <p><a href="http://www.mno.hu/portal/801839" target="_blank"><strong>• A Zalaegerszeg is meghajolt a Honvéd előtt</strong></a></p>

Pintér Patrick
2011. 08. 06. 23:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VASAS-HÍD–HALADÁS 0-0
Budapest, Illovszky-stadion, 2000 néző. Vezette: Szabó Zs.
Vasas: Ilizi – Polényi, Sütő, Kovács G., Katona M. – Kulcsár D., Bárányos, Bakos, Jokics (Arszics, 65.) – Simic, Honma (Beliczky, sz.). Vezetőedző: Komjáti András.
Haladás: Rózsa – Tóth P. (Irhás, sz.), Guzmics, Korolovszky, Nagy II G. (Ugrai, 76.) – Nagy I G., Kovács I., Búrány, Halmosi – Sluka, Kenesei K. (Gyurján, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Két, eddig még pont nélkül álló csapat találkozott a Fáy utcában, s végül mindkettő elégedett lehetett a megszerzett első ponttal. A Vasas jóval kezdeményezőbb volt a előző fordulókhoz képest, főként távoli lövésekkel próbálta bevenni a szombathelyiek kapuját, a Haladás pedig elsősorban Kenesei révén veszélyeztette a budapesti csapat kapuját. A legnagyobb gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott a 74. percben, igaz, Haladásá-játékosnak nem sok köze volt az esethez: Polényi hazafejelt labdája átszállt Ilizi fölött, a szlovák kapus végül csak nagy nehézségek árán tudott menteni.

SIÓFOK–GYŐR 0-1 (0-1)
Siófok, 3500 néző. Vezette: Szilasi.
Siófok: Mester – Kiss Zs., Fehér Zs., Lengyel, Fejes – Haraszti, Kecskés (Lattenstein, 75.), Tusori, Melczer V. (Rebryk 67.) – Huszák, Farkas J. (Horváth B., 86.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Győr. Sztevanovics – Babic, Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Trajkovics (Windecker, 81.), Pilibaitis, Ji-Paraná (Kiss M., 67.) – Koltai, Simon A. (Alekszidze, 15.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerző: Alekszidze (26.).

Akárcsak az előző szezonban, ismét a grúz Rati Alekszidze találata döntötte el a Siófok–Győr találkozót: a csereként beállt támadó a 26. percben lőtt a Ferencvárostól kölcsönvett Mester kapus hálójába, s később kiderült, az ETO ezzel mindhárom pontot begyűjtötte a Balaton-parti városban. Csertői Aurél együttese így továbbra is százszázalékos.

PÁPA–KAPOSVÁR 1-0 (1-0)
Pápa, Perutz-stadion, 1500 néző. Vezette: Radványi.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Rása, 81.), Tóth G., Farkas A., Présinger – Totadze, Ganugrava, Lovrencsics, Puri (Quintero, 67.) – Marics (Varga G., 90.), Ferenczi. Vezetőedző: Véber György.
Kaposvár: Horváth L. – Okuka, Bank, Zsók, Gujic – Hegedűs D., Pedro, Pavlovics (Grumics, 65.), Kulcsár K. – Balázs B. (Dzsavad, 59.), Perics (Alekseev, 76.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Lovrencsics (41.).

Most nem Goran Marics, hanem a nyáron Pécsről szerződtetett Lovrencsics Gergő volt a Pápa nyerő embere. A fiatal támadó a mérkőzés 41. percében egy kapusról kipattanó labdát pofozott a hálóba, a Lombard pedig ezzel a góllal meg is nyerte az összecsapást.

VIDEOTON–DIÓSGYŐR 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 4000 néző. Vezette: Solymosi.
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Vaskó, Horváth G. (Polonkai, 75.) – Nagy D., Mitrovics, Sándor Gy., Vasziljevics (Elek Á., 65.), Gosztonyi (Nikolics, 86.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Gólszerző: Alves (21.), Brachi (90.).

Úgy tűnik, a Videoton hazai környezetben jóval kiegyensúlyozottabb produkcióra képes, mint idegenben. A fehérvári együttes a Paks után a Diósgyőrt is legyőzte saját otthonában, a DVTK ellen a brazil Alves fejesből, a spanyol Brachi pedig szabadrúgásból talált hálóba. A miskolci csapat sorozatban másodszor kapott ki a bajnokságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.