Gyanús fémtárgy a Balatonban

Tűzszerészek vizsgálják meg azt a fémtárgyat, amelyet szerdán találtak a csopaki strand térségében, a vízben – tudatta a strand vezetője.

MNO
2011. 08. 24. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzszerészek az 530 méter hosszú strand középső szakaszán mintegy 150 méter hosszúságú területet zártak le a fürdőzők elől – mondta Eszenyi Bernadett, megjegyezve: a gyanús tárgy a bójákon kívül, 2,30 méteres mélységben van.

A strand vezetője szerint a tárgy lehet világháborús bomba is, de ők inkább arra gyanakszanak, hogy egy uszályról szakadhatott le valamilyen fémdarab. A rendszabály azonban előírja, hogy ha bármilyen ismeretlen tárgyra lelnek a vízben, akkor értesíteni kell a rendőrséget, a tűzszerészeket, illetve a strandolókat ki kell hívni a vízből – tette hozzá.

Eszenyi Bernadett elmondta, hogy a vendégek körében nem okozott riadalmat a tájékoztatás, nyugalom van a strandon, s a fürdőzők a strand két szélén bemehetnek a vízbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.