Gyengült a forint

Kedden reggel a svájci frank korrigálta hétfői gyengülését a főbb devizákkal szemben, a forint árfolyama svájci frankban gyengült, euróban és dollárban alig változott.

MNO
2011. 08. 30. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden délelőtt tíz órakor a svájci frankot 231,04 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 228,50 forinttal szemben. 230 forint alatt utoljára egy hónappal ezelőtt, július végén állt a svájci frank árfolyama. Az eurót 271,95 forinton jegyezték kedden délelőtt, a hétfő délutáni 271,90 forinttal szinte megegyező árfolyamon. A dollár 187,97 forint a hétfő délutáni 187,10 forinttal szemben, a japán jen árfolyama 2,4476 forint 2,4360 forint után.

A hét elején enyhült a befektetői kockázatkerülés, csökkent az érdeklődés a menedék befektetési eszközök iránt, növekedett a kockázatosabb, de magasabb hozamot ígérő befektetési eszközöket kereső tőke összege a devizapiacokon. Az elmúlt hét vége óta a svájci frank gyengült, az euró pedig erősödött, a dollárral szemben kéthavi csúcsot ért el. Ezzel párhuzamosan a forint árfolyama is javult, hétfőn 271 forint közeli euró- és 227 forint közeli svájcifrank-jegyzésre is volt példa.

A héten változatlanul az euróövezeti adósságszolgálati válság megoldásának kilátásai, valamint a pénteki Bernanke-beszéd „üzenetének megfejtése” foglalkoztatja majd a piacokat. Az amerikai augusztusi fogyasztói bizalmi index és a Fed-ülés jegyzőkönyvének európai idő szerint délutáni és esti nyilvánosságra hozataláig alapvetően a hét eleji árfolyammozgás némi korrekciójára lehet számítani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.