Ha valami másra vágynánk a sivatagi hőségben + Képek

Ebben a nyárbúcsúztató tikkasztó hőségben természetesen mindenki vízpartra vágyik, de a balatoni autópályán hatalmas a tömeg, a Velencei-tónál minden elképesztően drága, a budapesti strandokon pedig egy gombostűt sem lehetne leejteni. Vagyis érdemes új hűsölési lehetőségek után nézni, ha elérhető áron és kényelmesen szeretnék strandolni. Eme célnak tökéletesen megfelelnek a Tisza-tó körüli kis települések.

Werkner Anita
2011. 08. 28. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régió központja, Abádszalók ugyan elsősorban az extrém vízi sportokról híresült el, mint a jet-ski, a wakeboard, vagy a némileg hagyományosabb vízisí, ennek ellenére azok is megtalálhatják errefelé számításaikat, akik kevesebb extremitásra, vagy csupán egy kis pancsolásra vágynak.



A környéken számos túralehetőség várja a szolidabb kalandra vágyókat. A Tisza-tavat még a kevésbé edzettek is nyugodt tempóban körbe tudják tekerni egy nap alatt a meglehetősen jól kiépített bicikliúton, miközben bepillantást nyerhetnek a környék csodálatos élővilágába. Ha pedig túlságosan izzasztónak bizonyulna a feladat, akkor meg lehet pihenni, vagy akár mártózni egyet a számos strand valamelyikén, melyeken átvezet a kerékpárút. Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek nincs kétkerekű járgányuk, hiszen csupán 1600 forintért egy egész napra az övék lehet egy kilencsebességes, egészen kényelmes Csepel bringa.



Ha valaki nem kedveli az út porát, akkor a kenubérlésen érdemes inkább elgondolkodnia. A tavon evezni némileg kalandosabb, mint körülötte tekerni – a vízi növények sokasága miatt, melyek helyenként valódi akadálypályává állnak össze a lapátolók nem kis bosszúságára. A tájékozódásban és a „kikötők” fellelésében részletes térkép segíti a „hajósokat”, melyen még a különböző látnivalók és érdekességek is fel vannak tüntetve.



Bátran ki lehet jelenteni, a Tisza-tó a nyaralók szinte bármilyen igényét ki tudja elégíteni, legyen szó extrém sportról vagy apróbb, családbarát kalandokról. De ha csak a parton szeretnének lustálkodni a sivatagi hőségben, arra is tökéletesen megfelel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.