Hagynia kellett volna, hogy megegye a gyerekeit?

Bár csak gyerekeit védve lőtt agyon egy grizzlymedvét egy férfi az Egyesült Államokban, bíróság elé állították, és akár egyévi börtönnel és 50 ezer dolláros – 10 millió forintos – pénzbírsággal is sújthatják.

MNO
2011. 08. 25. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves medveölő ráadásul saját birtokán terítette le a hívatlan vendéget, egy nőstény grizzlyt, miközben hat csemetéje közül több is az udvaron játszott. Később maga értesítette a vadvédelmi hatóságot. Az eset Idaho államban történt még májusban. A férfi ellen a héten emeltek vádat az illetékes szövetségi bíróságon. A meghallgatás során többtucatnyian szólaltak fel védelmében. Az ügy esküdtszéki tárgyalását október 4-re tűzték ki. A vádlott 8 hektáros birtoka két grizzlyrezervátum között fekszik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.