Hagyomány és haladás az unitárius konferencia témája

Hét végén rendezik a 35. Erdélyi Unitárius Ifjúsági Konferenciát az erdővidéki Bölönben, melynek témája hagyomány és haladás – közölte az Erdélyi Unitárius Egyház médiareferense.

MNO
2011. 08. 24. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) évenkénti konferenciája az erdélyi unitárius ifjúság életében nagy múltra tekint vissza: az 1900-ban alakult ODFIE első ilyen jellegű seregszemléjét 1928-ban szervezte.

A 1991-től újrakezdett és évente megrendezett konferenciák munkálatai elsősorban egy megadott téma feldolgozását célozzák, többnyire olyan területekről, amelyek az ifjúság életében fontos szerepet játszanak. Az idei, augusztus 25–28. között zajló konferencia témája: hagyomány és haladás (tegnapom holnapja). A részvétel díja a helyszínen jelentkezőknek 50 lej. Az elszállásolás helybeli családoknál, tömegszálláson, illetve a sátortáborban történik.

Az ünnepi megnyitóra csütörtök délután 18.30 órától kerül sor, a rendezvény pedig vasárnap délben ér véget, záró istentisztelettel és kopjafa-avatással. Az idei konferencia megszervezését támogatta az Erdélyi Unitárius Egyház, a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Civil Alapprogram, a Nemzeti Kulturális Alap és a Communitas Alapítvány.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.