Hajsza: ittasan, hat gyerekkel a háta mögött száguldozott

Öt rendőrautóval és egy polgárőrkocsival üldözték azt a férfit, aki szerdán késő este ittasan, kocsija hátsó ülésén hat gyerekkel száguldozott Fejér megyében; szabálysértések elkövetése miatt eljárást indítottak ellene – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 25. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves sárkeresztúri férfi által vezetett kocsit igazoltatás céljából Kőszárhegy belterületén akarta megállítani a helyi körzeti megbízott. A sofőr azonban, meglátva a rendőrt, gázt adott, és elmenekült. A körzeti megbízott erősítést kért, és hang- és fényjelzést használva utánaeredt – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a férfi előbb ráhajtott az M7-es autópályára, majd Székesfehérvár határában a 63-as főútra. Közben több rendőrautó is sikertelenül próbálta megállítani. Végül elfolyt kocsijának a hűtővize, és az autó lefulladt.

Kiderült, hogy az autóban nyolcan utaztak: a sofőr és az élettársa mögött a hátsó ülésen biztonsági gyerekülés nélkül hat gyerek, a legidősebb 14, a legkisebb 3 éves. A gépkocsivezető elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. Azt mondta, azért nem állt meg, mert ivott, a megengedettnél többen utaztak a kocsiban, és nem volt gyerekülés az autóban. A történtekről a gyermekvédelmi hatóságot is értesíteni fogják – közölte a rendőrségi szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.