Hatalmas füstoszlop kísérte a tüzet

Tűz pusztított az éjjel a Győr-Moson-Sopron megyei Lipót termálfürdőjében – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem ügyelete.

MNO
2011. 08. 25. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büféépületben és annak kiszolgálóhelyiségeiben csaptak fel a lángok, kevéssel éjjel egy óra után, szinte teljesen elpusztítva ezeket a létesítményeket; az 5-600 négyzetméteren pusztító lángokat győri és mosonmagyaróvári tűzoltók fékezték meg – közölték. Pannonhalmi Petra, a fürdő vezetője csütörtök reggel egyelőre csak annyit tudott mondani: egy napig biztosan zárva tartanak.

Nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény miatt gyulladt volna ki a lipóti élményfürdő büféépülete – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Reggel nyolckor piros-fehér útelzáró szalagok fogadták az MTI tudósítóját a helyszínen, rajtuk magyar, német, angol és szlovák nyelvű felirattal, amelyben közlik: csütörtökön a tűzeset miatt zárva tartanak. Kevéssel tíz óra után helyezték ki az újabb közleményt, amely azt tudatta, hogy pénteken kinyit a létesítmény.

Az újságírók a fürdő bejáratát védő fémkapu előtt várakoztak, amely már csak azért is zárva volt, mert az áramszolgáltatást tíz óra előtt kevéssel állították helyre. A leégett részt az előtte lévő fák és bokrok miatt nem lehetett látni, de a mentésben részt vevő tűzoltóktól az MTI úgy tudja: porig égett a fatetejű épület. Helyiek elmondása szerint a sötét égbolton hatalmas füstoszlop kísérte a tüzet, a lángokat egy kilométerről is látni lehetett.

A parkolóba reggel óta érkeztek a reménybeli strandolók, akiknek zöme nyugodtan vette tudomásul, hogy a hőségben más fürdőhelyet kell keresnie. Akadt azonban olyan is, aki azért méltatlankodott, hogy ha éjjel történt a tűz, miért nem tették közzé e közleményt az interneten. Nem sokkal később azonban már a fürdő honlapján is olvasható volt a tájékoztatás. A délelőtt folyamán a létesítmény egyetlen illetékesét sem sikerült érdemben megszólaltatni.

A Lipóti Termál- és Élményfürdő honlapja szerint a hét hektáron elterülő komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200 négyzetméteres strandmedencével és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom-szaunával várja a fürdőzni vágyókat. A termálvizet – amely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére kiválóan alkalmazható – 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.