Hazatérhettek az egriek

Nem sokkal este fél nyolc előtt visszatérhettek otthonukba Eger belvárosának lakói, miután a tűzszerészek hatástalanították annak a második világháborús repülőgépbombának a gyújtószerkezetét, amelyet szerdán <a href="http://www.mno.hu/portal/805407" target="_blank"><strong>találtak</strong></a> a város központjában – tájékoztatott a rendőrség.

MNO
2011. 08. 24. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármesteri hivatal közlése szerint mintegy négyezer ember térhetett vissza otthonába a robbanószerkezet hatástalanítása után. Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a tűzszerészek a helyszínen hatástalanították a gyújtószerkezetet, majd intézkedtek a bomba elszállításáról.

Eger belvárosát, így a Dobó teret, a várat és a frekventált turisztikai övezetben lévő hoteleket, vendéglátóhelyeket szerda délután ürítették ki, miután második világháborús bombát fordítottak ki munkagépek a Dobó tér közelében. A munkások a térbe torkolló Dr. Hibay Károly utca egy magántelkén találták a 250 kilogrammos bombát.

Zentai László, az egri önkormányzat médiareferense arról tájékoztatott, hogy a kiürítés idejére egy szakközépiskolában, illetve egy művelődési házban helyezték el a lakókat. A nagy melegben gondoskodtak a vízellátásról, és tisztálkodási lehetőséget is biztosítottak – mondta a referens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.