Heten vesztették életüket a merényletekben

Legkevesebb hét ember vesztette életét kedd este az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld fővárosában, Groznijban, két öngyilkos merényletben – közölték orosz hírügynökségek a helyi rendvédelmi hatóságokra hivatkozva.

MNO
2011. 08. 31. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbantásokban 18-an megsebesültek, őket kórházba szállították. Ramzan Kadirov csecsenföldi elnök a merényleteket követően összehívott rendkívüli válságtanácskozáson közölte, hogy öt rendőr, a rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik vezetője és egy civil vesztette életét.

Az első merénylet helyi idő szerint este 10 óra tájékán történt. A merénylő akkor hozta működésbe robbanószerkezetét, amikor a grozniji repülőtérre vezető úton két rendőr igazoltatni akarta. Csaknem egy órával később – amikor már jelentős számú helyszínelő rendőr és kíváncsiskodó járókelő gyűlt össze ugyanezen a helyen – hajtotta végre a robbantást a második kamikaze merénylő.

Kadirov elnök mélyen elítélte a merényleteket, különös tekintettel arra, hogy a terroristák a ramadán muzulmán böjti hónapot lezáró ünnep, az íd al-fitr idején követték el tettüket. Kadirov szerint ezzel beszennyezték az ünnepet, ami alátámasztja azt, hogy folytatni kell a könyörület nélküli harcot az ilyenfajta bűnözők ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.