Hiába a „királyi vérvonal”, nem temetik vissza a csontokat

Egy magát druidának tartó férfi a brit legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy a Stonehenge-nél korábban talált emberi maradványokat további kutatások helyett azonnal temessék vissza, ám a bíróság kedden elutasította a kérését.

MNO
2011. 08. 24. 2:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nevét Arthur Pendragon királyra változtató férfi a brit igazságügyi minisztérium azon döntése ellen tiltakozott, amely szerint a sheffieldi egyetem kutatói 2015-ig vizsgálhatják a 2008-ban talált maradványokat. A lelet több mint 40 ember csontjaiból áll, és a maradványok legalább ötezer évesek.

A kutatás ellen tiltakozó férfi szerint a csontok a „királyi vérvonalhoz” vagy a „papokhoz” tartozók maradványai, akik „nagyszerű nemzetünk alapító atyái” lehettek. Mint mondta, attól tart, hogy a csontok sosem kerülnek vissza lelőhelyükre.

Az ítélet után mindenesetre az 57 éves volt katona úgy nyilatkozott, folytatja harcát. „Ha nem érjük el, hogy visszategyék a csontokat, a salisburyi múzeumban végzik majd” – fogalmazott.

A férfi, aki Arthur Rexként írta alá a bírósági papírokat, bejelentette: hétfőn a monumentális őskori építményegyüttesnél várja az őt támogatókat, hogy kifejezzék tiltakozásukat a döntés ellen. Megjegyezte: aznap lesz három éve, hogy a maradványokat elvitték a lelőhelyükről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.